keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Huomenna tulee pennuilla viisi viikkoa täyteen elettyä elämää. Nyt jo juosta vipelletään sujuvasti ja osataan hypätäkkin pienten esteiden yli. Nyt kun ei ole pakkastakaan niin käydään tutustumassa ulkoilmaan, aluksi lyhyitä aikoja kerrallaan.
Luonteet alkavat vahvistua siitä mitä jo pieninä oli havaittavissa. Kaikki ovat kooltaan suht saman kokoisia, pienin on ottanut kiinni toiset.
Bertta (ykkönen) on luonteeltaan rauhallinen töpöttelijä. Vauhtia kyllä löytyy leikeissä mutta osaa touhuta myös itsekseen.
Bessi (kakkonen) on tyyliltään, "Kaikki mulle nyt ja heti!" Voi sitä huuto konserttia jos ei pääse sinne minne juuri haluaa! On rohkea joukonjohtaja.
Baikal (kolmonen) oli sisukas jo synnyttyään, pieni mutta pippurinen. Muistuttaa Norttia luonteeltaan. Tuumailee itsekseen ja sisua löytyy leikeissä, ei jää toisten jalkohin. Oman tiensä kulkija.
Jouluna yritin saada "korttikuvaa" pennuista. No, eihän se taaskaan onnistunut. Milloin pennut oli kivasti niin äitiliinin päälaki tai häntä, selkä oli kuvassa. Sovinkin kaverin kanssa että kun tulee seuraavan kerran käymään niin yritetään ottaa oikeat "pönötyskuvat" jos se kaksissa naisin onnistuisi tuo kuvaaminen!
Vieraita on käynyt päivittäin. Pennut ei ainakaan vierasta ihmisiä ja Nortti antaa mieluusti sylitellä pentusia.
Kun tämä pentusten lähtölaskenta on aloitettu niin on ollut aika kasata "käyttöohjeita" uusiin koteihin. Kaikissa kodeissa on ollut tai on nykyäänkin dreeveri joten rodun omat ominaisuudet ovat jo tuttuja. Mutta hyvä on välillä virkistää muistia. Pennut saavat mukaansa kasvattajakerhojen tuotteita, kaulapannat, ruokaa ja repullisen muuta mukavaa ja tarpeellista tavaraa.
Ja sitten vielä muutama kuvan räpsäisy. Jostakin syystä en saa ladattua koneelle videoa Nortin ja pentujen leikistä mutta minun fb sivuilta se löytyy jos joku haluaa katsoa.

                                          Vasemmalta oikealle: Bertta, Bessi, Baikal

                                                    Alhaalta ylös: Bessi, Baikal, Bertta

                                                         Pennuillakin oli oma kinkku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti