tiistai 9. tammikuuta 2018

Paljon on taas tapahtunut viime päivityksen jälkeen. Pentujen kehitys on huimaa. Tosin minulla on aikaa seurustella ja touhuta näiden kanssa, lieneekö sillä osuutta asiaan.
Pentututarkissa ja sirutuksessa käytiin jo viime viikolla. Melkein moiteetta meni tarkki, Bertan kannus jalka sai leikkausajan ja yksi napatyrä löytyi, muuten kaikki ok, Purennatkin kaikilla oikein hyvät, asia mitä jännitin loppuun saakka kun en itse niitä saanut katsottua. Matkaa el.lääkäriin on reilu 40km/suunta. Menomatkalla mietiskelin, tuliko kaikki koirat mukaan kun oli niin hiljaista. Nortti ilmaisi olevansa kyydissä kun "poksautti" anaalin tuoksut pyörimään autoon koko loppumatkan ajaksi. Hyvin hiljaa pennut olivat kyydissä poistulo matkankin, taitaavat emäänsä tulla, reissunaisia!
Ulkoiltu ollaan ahkeraan. Bertta ja Bessi tekevät jo kakkansa pihalle kun vain hoksaan ajoissa laskea ulos. Keittiössä pyöriminen ja piipitys kertoo milloin on aika mennä. Baikal on vähän prinsessa, ei mielellään ole kun hetken kylmässä .Enää ei ole pyykkikori käytössä kuskaamiseen vaikka kiinniottaessa voisi olla vieläkin oiva apu, on näillä niin vikkelät töppöset.
Tottelevaisuutta ei ulkona ole, siellä mennään koko pienen elämän riemulla mutta sisällä on opittu tulemaan luokse vihellyksen voimalla. Pilli on liian hurjan kuuloinen pienille korville ja toisekseen sillä liikkuu koko koiralauma ja sitten on kunnnon härdelli kun isot ja pienet on sekaisin.
Myös pientä kurinpalautusta on harjoiteltu. En anna terävien naskaleiden purra varpaita tai muutakaan luvatonta. Nätisti kun nostaa niskasta ja samalla kieltää niin kyllä nämä ymmärtää. Väitetään ettei koirat ymmärrä puhetta vaan itse olen toista mieltä tai kovasti ne ainakin ymmärtävinään on. Nortti raukka on joutunut leikkien tiimellyksessä naskali hampaiden riepotteluun. Kun saatiin poskessa oleva puremajälki korjattua niin nyt on kaulasta pala pois. Toivotaan että sekin korjaantuu kotikonstein. Olenkin rajoittanut Nortin leikkimistä juuri tuon takia. Nämä tehotytöt kun hyökkää niin siinä on minullakin tekemistä, saati sitten Nortilla!
Sylityksiä pennut on saaneet paljon myös vierailta ja siksi ovatkin luottavaisia ihmistä kohtaan. Vaikka itselläni olisi miten paljon touhuttavaa niin en voi vastustaa jalan vieressä anovasti katsovaa pentua joka viestii koko olemuksellaan: "Ota minut syliin". Eiköhän nämä minun touhut ennätä tehdä sitten kun mökki hiljenee, pennut on loppujen lopuksi vain pienen hetken!
Ollaan jo testailtu pupun tassuja. Jotain riistaviettiä taitaa löytyä kun tassuilla ei leikitä vaan ne on aarteeita jotka viedään kiireesti piiloon toisilta. Ja ilmeistä päätellen ollaan niin tosissaan, ihan kun oikeasti työn äärellä. Saa nähdä miten tosissaan ollaan kun ulkosalla aletaan leikkiä pupun nahkalla.
Muutama on kysellyt, haukkuuko nämä ja voin kertoa että haukkuu! Haukkuäänet on kovia ja kimakoita, ei voi olla erottamatta muusta riehumisen vikinästä. Laitan alle videon Bertan haukusta.
Ruoka näille maittaa hyvin eikä vatsat ole menneet sekaisin vaikka olen vaihdellut eri lihoja ja märkäruokia nappulan sekaan. On joku vieras tarjonnut palan pullastakin ja hyvin sekin maistui. On hienoa huomata miten lihakset kehittyvät näinkin pienillä. Ei olla enää rimpuloita vaan kropat on jo muotoutuneet dreeverin näköisiksi. Nättejä nämä on, myös muidenkin eikä vaan minun mielestä!




Baikal

Bessi

Bertta



3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Mikä pieneen jalkaan on käynyt? :'(

    VastaaPoista
  3. Tuli kirjoitettua vähän huolimattomasti. Jalassa on ylimääräinen kannus joka poistetaan ennen luovutusta, ei sen kummempia:)

    VastaaPoista